Henna Mantere

tekstiilitaiteilija, taiteen maisteri

Työskentelen useimmin tekstiilimateriaaleilla. Jatkan suomalaisen taideteollisuuden perinnettä, jossa aine, valmistustekniikka ja mielikuvitus muovautuvat esineiksi, yleensä käyttöesineiksi. Hyvä lopputulos on yhtäaikaisesti taidokkaan vivahteikas ja pesunkestävän käytännöllinen.

Teen teoksia mieluimmin tilauksesta. Koen, että keskustelu tilaajan kanssa on hedelmällistä aineistoa suunnittelulle. Keskityn etsimään teoksen hahmoa saamieni rajoitusten ja vapauksien välimaastosta. Käytän luovuutta mahdollisuuksien oivaltavaan hyödyntämiseen. Veto materiaaleihin imee minua tutkimaan valmistustekniikoita ja palan ilosta käyttää niitä. Kun siihen liittyy tilannekohtainen soveltaminen, on ilmiselvää, että teoksissani on kirjo erilaisia toteutuksia.

Luonnonmateriaalit ovat kauneimpia. Niistä minuun vetoaa aivan erityisesti villa, joka antaa puhuttelevan vasteen tuntoaistille. Työskennellessä kädet keskustelevat ainesten kanssa: miten ne taipuvat ja miten ne suostuvat taivuteltaviksi. Aistikokemus kuljettaa ajatusta ja pyytää uusia hahmoja. On palkitsevaa tuntea, että materiaali, tekniikka ja kuvio punoutuivat yhdeksi.

Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto on tukenut tämän verkkosivuston rakentamista

Henna Mantere © 2022 | WordPress-kotisivut suunnitellut: Mainostoimisto Sitrusmedia Oy