Tekstiilejä Levin matkailutiloihin

Merkittävä opettaja minulle on ollut yrittäjäneuvos Päivikki Palosaari, jonka Hullu Poro yrityksessä suoritin yliopiston opintoprojektina alkaneen, ja sittemmin muodoista karanneen ”pitkän oppimäärän elämästä ja estetiikasta”.  Tein 1999-2003 matkailutiloihin lukuisia tekstiiliteoksia ja suunnittelutoimeksiantoja.

Hullu Poro Areena valmistui Leville 2001. Suunnittelin sinne villaisen esirippukankaan, joka kudottiin teollisesti. Päivikki tilasi kuosin minulta sanoen: ”Suunnittele sellainen hevosloimen näköinen kangas. Sellainen raidallinen, jossa on musta pohja ja sellaisia minunvärisiä raitoja. Kyllähän sä tiedät.”

Aikataulu oli kireä, sillä suunnittelutyön kudottuine mallitilkkuineen täytyi valmistua alle kahdessa viikossa. Silloisella osaamisellani minun oli todella hankala muodostaa mielikuva lopullisen kankaan mittakaavasta. Esirippu peittää noin 4 m x 12 m kokoisen aukon. Ponnistelin miettiessäni, miltä edessäni oleva 20 cm x 30 cm luonnos voi näyttää, kun se skaalataan todelliseen kokoon.

Tärisin jännityksestä, kun astuin sisälle Areenaan ja näin esiripun ensikertaa paikallaan. Hämmästyin, miten hyvä siitä tuli.

Tein hullu Poro Areenaan 250 cm leveän huovutetun teoksen, joka sijoitettiin sisääntulon kattoon. Päivikki antoi sille nimen ”Huohotus”. Tavoittelin teokseen liikettä ja laukkaa, joka toistaa hiihtokeskuksen ravintolan railakasta tunnelmaa. Liikevaikutelman tavoittelu ja teoksen sijoituspaikka, jossa sitä katsellaan eri suunnista, kiersivät poron juoksemaan lennokasta ympyrää. Näen kuviossa kaikuja myös noitarummusta tai poroerotuksesta.

Hullun Poron teosten myötä sain tilauksia Levin mökkiasukkailta. Erääseen loma-asuntoon tein huovutetun ruskamaiseman. 

Kudonnasta innostuneena toteutin teoksia täkänätekniikalla. Jänkäkoira on 70 x 115 cm kokoinen, villasta käsin kutomani teos.

Tein Levillä myös sisustussuunnittelua, kuvassa suunnittelemani loma-asunnon sisustus.

Osoite

Vasunmäentie 301
62100 Lapua
FINLAND

Yhteystiedot

+358 400 928 509
info(at)hennamantere.com

Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto on tukenut tämän verkkosivuston rakentamista

Henna Mantere © 2022 | WordPress-kotisivut suunnitellut: Mainostoimisto Sitrusmedia Oy