KASTEPUU, ALTTARILIINA JA LUKUPULPETIN LIINA

Lakeuden risti on Seinäjoella sijaitseva, Alvar Aallon suunnittelema kirkko. Se on osa Aalto-keskusta, johon kuuluvat myös seurakuntakeskus, kaupungintalo, kirjasto, teatteri ja valtion virastotalo. Lakeuden risti on saanut nimensä sen ristiä muistuttavasta, 65 m korkeasta kellotornista.

Kirkossa on käytössä alkuperäiset, Alvar Aallon suunnittelemat ja Ellen Alakannon toteuttamat kirkkotekstiilit: antependiumit ja kirjaliinat. Kirkon valmistumisen jälkeen jumalanpalveluskaavassa ja alttarin käytössä on tapahtunut muutoksia, joiden seurauksena kirkon kuoriosaan on lisätty kalusteita. Ne on suunniteltu yhteistyössä Alvar Aalto -Säätiön kanssa.

Toteutin Lakeuden ristiin alttariliinan, lukupulpetin liinan ja kastepuun kankaat arkkitehti Kirsti Eloniemen luonnosten mukaan. Valmistin tekstiilit kutomalla käsin. Työni eteni keskustelun ja koepalasten kautta lopulliseen toteutukseen. Eloniemi toivoi tekstiileihin kevyttä, valkoista ja vaihtelevaa struktuuria, joka on kuin elämän hauras ja monisäikeinen kudelma. Alttariliinaan hän piirsi ristin ja kastepuuhun oksakuviot, jotka toistin kankaisiin.

Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto on tukenut tämän verkkosivuston rakentamista

Henna Mantere © 2022 | WordPress-kotisivut suunnitellut: Mainostoimisto Sitrusmedia Oy