Jälleenrakennus, pukutaideteos

Jälleenrakennus on vertauskuva elämälle. Hyvin mahdollisesti elämässä käy niin, että sen rakenteet murenevat raunioiksi. Uuden rakentaminen alkaa jäljelle jääneistä palasista.

Keskeneräisyys, rakentaminen ja ainesten manipuloiminen ohjasivat työskentelyäni. Valmistamisen nopea aikataulu pakotti pärjäämään saatavilla olevilla materiaaleilla, mikä toisti teemaa hedelmällisellä tavalla.

Suunnittelin viittoihin painokuosin, johon sommittelin rakennustyömailta ottamiani valokuvia. Niissä raudoitusverkko osoittautui kiinnostavaksi aiheeksi, tarjotessaan joukon merkityksiä ja visuaalisia variaatioita. Toistin verkkokuviota vaatteisiin myös ompelutekniikoilla.

Teoksen materiaaleina on mm. turkiksia, nahkaa, villaa, silkkiä ja heijastinkangasta. Suunnittelin puvut niin, että niiden visuaalinen vaikutelma on aistittavissa pitkän etäisyyden päästä näytöslavalta, mutta niiden yksityiskohdat ja työjälki on huolellisen kaunista myös lähietäisyydeltä tarkasteltuna.

Jälleenrakennus voitti Turkiskaupan liiton järjestämän Remix Finland 2017 -suunnittelukilpailun. Teos oli esillä Milanossa, One Milan -messuilla 2017.

Osoite

Vasunmäentie 301
62100 Lapua
FINLAND

Yhteystiedot

+358 400 928 509
info(at)hennamantere.com

Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto on tukenut tämän verkkosivuston rakentamista

Henna Mantere © 2022 | WordPress-kotisivut suunnitellut: Mainostoimisto Sitrusmedia Oy