Frost-valaisimet

Frost sai alkunsa taiteilijaresidenssissä Puolassa 2009, rakentaessani installaation Torunin CoCA -museossa olleeseen näyttelyyn.

Puolalaisessa maaseutukaupungissa tuntui ristiveto, jossa puhalsivat slaavilainen mentaliteetti, kommunistinen historia ja kansainvälinen nykyaika. Se provosoi minua tutkimaan, miten voisin muokata sekalaisista, osin epähaluttavistakin aineksista jotakin kiinnostavaa, kaunista ja haluttavaa. Valitsin muovipohjaisia materiaaleja ja työstin niitä sulattamalla. Käytössäni oli pakkausjätettä, kirpputorilöydöksiä ja uutta materiaalia. Vaaleat ainekset toistivat valon ja varjot tavalla, joka pyysi kokeiluihin. Syntyi teos, Melting together.

Orgaanisen näköisen materiaalin läpi, vaihtelevana siivilöityvä valo lumosi yleisön ja koukutti minut tutkimusmatkalle, jonka tuloksena kehittyi Frost –valaisinmallisto. Nollasarja oli messuesittelyssä 2010. Valaisimet olivat aluksi itselläni piensarjatuotannossa ja myöhemmin Innoluksin mallistossa.

Frost-pöytävalaisin. Kuva Patricia Rodas / Dragos Alexandrescu

Frost-valaisimessa on nähtävissä myös kokemukseni lumituiskuista pohjalaisella lakeudella, sekä opiskeluvuosien Lapista, lumesta ja ennätyspakkasista.

Osoite

Vasunmäentie 301
62100 Lapua
FINLAND

Yhteystiedot

+358 400 928 509
info(at)hennamantere.com

Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto on tukenut tämän verkkosivuston rakentamista

Henna Mantere © 2022 | WordPress-kotisivut suunnitellut: Mainostoimisto Sitrusmedia Oy