Henna Mantere

Kirkkotekstiilitaiteilija, taiteen maisteri

Henna Mantere on tekstiilitaiteilijana erikoistunut kirkkotekstiilien suunnittelemiseen ja valmistamiseen. Hän on taiteiden maisteri Lapin Yliopistosta ja jatkaa tekstiilien valmistuksen ohessa myös sivutoimista tutkijan uraansa.  Akateemiseen traditioon sitoutuminen on hänelle tärkeää kaikissa tilaustöissä. Kirkkotekstiileissä tämä tarkoittaa huolellista taustatutkimusta seurakunnan ja kirkon (tai muun sakraalitilan) traditiosta ja luonteesta. Raamatun kertomukset ja teologinen tarinan kerronta, kuitenkin taiteellisen näkemyksen kautta, kiehtovat häntä.

Henna on sosiaalinen yrittäjäluonne. Hän haluaa kuunnella asiakkaan toiveita, sellaisiakin joita asiakas ei aina osaa itse selkeästi sanoittaa. Hennan suunnittelemat kirkkotekstiilit ovat usein seurakunnan omaksi koettuja ja ainakin osittain yhteisöllisen suunnittelun tuloksia. Näin syntyy arvokkaaksi koettuja, vuosikymmenten käyttöön tulevia taideteoksia, jotka koetaan sekä seurakunnan omaksi että seurakuntalaisten yhteiseksi.

Työmetodeiltaan Henna on hifistelijä. Hän tekee viimeisteltyä työtä sellaisissakin taustasaumoissa, jotka eivät ainakaan kaikille katsojille näy ulospäin. Tärkeintä on sekä fyysinen että visuaalinen tuntuma. Henna työmenetelmät vaalivat teknistä konservatiivisuutta ja traditioon sitoutumista siitä huolimatta, että visuaalinen vaikutelma kurottelee tulevaisuuteen.

Luonnonmateriaalien laaja ja monipuolinen käyttö on Hennalle erityisen lähellä sydäntä. Hän näkee luonnon muovaaman materiaalin aina kauniimpana kuin ihmisen tekemän. Tärkeää on myös hyvä tuntuma ja laadukkuus, jotka näkyvät käyttömukavuutena ja kestävyytenä visuaalisuuden lisäksi.

Osoite

Vasunmäentie 301
62100 Lapua
FINLAND

Yhteystiedot

+358 400 928 509
info(at)hennamantere.com

Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto on tukenut tämän verkkosivuston rakentamista

Henna Mantere © 2022 | WordPress-kotisivut suunnitellut: Mainostoimisto Sitrusmedia Oy